PETROVGRAD KUP 2019. FINALNI DAN: Srbija među pobednicima!

Poslednji dan turnira Petrovgrad 2019. doneo je rasplet u svim kategorijama, tako da smo dobili ovogodišnje osvajače trofeja, među kojima i tim Srbije, u A diviziji do 16 godina.

Organizacija turnira je bila besprekorna, svi smo videli koliko su se ova deca lepo družila, a koliko su uz to stekla iskustva. Bilo je dosta publike, a prisutno je bilo i dosta poznatih sportskih radnika, pre svih Pini Geršon koji je čovek sa zavidnom trenerskom karijerom. O njemu govore i tri evroligaške titule. Svakako da ovaj turnir treba da postane tradicionalan i da iz godine u godinu okuplja sve više ekipa – rekao je Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Plasmani:

U kategoriji do 12 godina: 1. NS Basket, 2. Partizan, 3. CSS Bega (Temišvar), 4. Petrovgrad.

Do 14 godina: 1. Petrol Olimpija (Ljubljana), 2. Partizan, 3. Vrbas, 4. Bratislava.

Do 16 godina (B divizija): 1. mesto reprezentacija Rumunije, 2. reprezentacija Bugarske, 3. Partizan, 4. Petrovgrad.

Do 16 godina (A divizija): 1. Srbija, 2. Izrael, 3. Makedonija, 4. Crna Gora.

Skupili smo se bukvalno tri dana pred Turnir, a ovo je moj prvi posao selektora, tako da je na meni bio veći pritisak nego na igračima, posebno što se ovaj turnir igrao u mom Gradu. Moram da kažem da je Turnir organizovan na vrlo visokom nivou, i da je kvalitet bio sjajan. Zrenjaninu treba što više ovakvih događaja, i svakako mislim da smo i dalje grad košarke – rekao je Branko Ćuić, selektor reprezentacije Rumunije.

Košarkaški Klub Petrovgrad bio je sjajan domaćin Turnira, a da sve bude organizovano na visokom nivou bio je zadužen prvi čovek Kluba Stanoje Novaković.

Svi gosti su veoma zadovoljni i sa puno utisaka su otišli kući. Sam kvalitet Turnira je bio sjajan, reprezentacija Srbije je pokazala najviše i sasvim je zasluženo pobedila na centralnom Turniru. Čestitam svim osvajačima medalja i nadam se da ćemo ih sve opet ugostiti naredne godine – kaže Stanoje Novaković.

Tekst i foto: Damir Petrović