VESELO I RASPEVANO „PROLEĆNO BUĐENJE GRADA“: Najlepša slika poslata sa Trga slobode

Proleće je stiglo – to znamo svi, ali ovi vetrovi kao da su ga uspavali. Zato ćemo danas igrom, pesmom i stihom pokazati da želimo da se probudi. Ovo je peto proleće koje budimo u Zrenjaninu i uvek nam je to polazilo za rukom. Zato vas pozivamo da nam se pridružite da zapevamo zajedno i izmamimo ptice i sunce  – poručili su mališani iz Udruženja „Kolorino stvaralaštvoˮ na manifestaciji ,,Prolećno buđenje gradaˮ održanoj danas na Trgu slobode, koji se šarenio od raznobojnih kostima koja su deca nosila.

Mogli smo videti članove baletskih škola u svojim prepoznatljivim haljinama, kulturno-umetnička društva u narodnim nošnjama, najmlađe učesnike iz škola i vrtića kojima radosni dečji osmesi nisu silazili sa lica. U programu su učestvovali Gradski dečji hor Kulturnog centra, Baletska škola „Dimitrije Parlić” odeljenje u Zrenjaninu, Muzičko zabavište „Sanjalice”, horovi „Vila” i „Crvenkapa”, „Kolorino stvaralaštvoˮ, Pop rok hor „SuperNova”, Kulturno-umetničko društvo „Pionir”, Kulturno-umetničko društvo ,,Đerđefˮ, Gradski plesni klub „Free dance”, Osnovna i srednja škola „9. maj”, Centar za igru Zrenjanin, Centar za očuvanje tradicije „Moja sosa” i Kulturni centar „Svetozar Marković”.

Manifestaciju je organizovao Grad Zrenjanin uz podršku Turističke ogranizacije i Kulturnog centra.Propratni program priredili su Haos animatori, a pridružio im se džin na štulama. Baloon show privukao je pažnju velikog broja dece, koja su jurila i igrala se velikim balonima od sapunice. Plesne koreografije, lampioni želja i oslikavanje po licu, klovnovi i diznijevi junaci upotpunili su ovaj veseli program. Mališanima se na bini pridružio i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je i otvorio manifestaciju.

– Mislim da nema lepše slike našeg grada od današnje. Učestvuje rekordan broj dece, više od njih 700 i upravo su oni naš najveći i najlepši ukras. Želim da ova manifestacija nastavi da se održava svake godine i da se okupljamo u što većem broju, a sve vas pozivam i na veliku, završnu žurku koja će se održati u petak, 12. aprila – izjavio je Radišić i zahvalio se svim balerinama, članovima horova, KUD-ova, vrtićima i školama čija deca su učestvovala u ovom zanimljivom programu. Na trgu smo mogli sresti klovnove i animatore, a za decu su bili postavljeni tobogani i tramboline.

M.Malbaški

Foto: Zoran Dedić