PLANOVI U MESNOJ ZAJEDNICI „GRADNULICA” ZA NAREDNU GODINU

Prioritet u naselju – završetak jaslica

Okončanje radova oko kišne kanalizacije u ulici Vladimira Cvetkova i nasipanje atarskih puteva lomljenim asfaltom na potezu Marjanov brod neki su od poslova koji su privedeni kraju u prethodnom periodu u Mesnoj zajednici (MZ) „Gradnulica”. Kako je objasnio predsednik Saveta Mesne zajednice Slobodan Cvejić, u 2020. godini će jedan od prioriteta biti završetak druge faze radova na Predškolskoj ustanovi „Alisa u zemlji čuda”. U pitanju je izgradnja jaslica za najmlađe.
– Što se tiče problema sa gradskim prevozom koji imaju naši sugrađani koji žive u delu MZ „Gradnulica – Guvno”, to nije u našim rukama. Naime, gradski prevoznik u čijoj je nadležnosti taj pravac je procenio da nema računa da tamo šalje vozila. Nadamo se da će taj problem ipak biti rešen na obostranu korist. Veliki problem koji naš MZ ne može sama da reši jeste zgrada bivšeg logora u ulici Cara Dušana koja je ruinirana. Ona je u nadležnosti države i mi očekujemo pomoć kako bi se ovaj problem rešio – rekao je Slobodan Cvejić.
I u 2020. godini MZ „Grandulica” planira velike projekte. Sanacija kolovoza u ulicama Zorana Nićetina, Todora Manojlovića, Ljubljanskoj i Manastirskoj (od Cara Dušana do Takovske ulice), neke su od planiranih aktivnosti. Izgradnja kišne kanalizacije se očekuje u ulici Ljubice Odadžić od početka ulice (slepi deo) do ulice Petrovgradskog odreda.
Da bi se povećala bezbednost najmlađih koji pohađaju Predškolsku ustanovu „Alisa u zemlji čuda”, cilj je da se u narednoj godini postavi ležeći policajac u ulici Žarka Turinskog. Planira se i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze u Sarajevskoj ulici, koja bi preko ulice Cara Dušana išla do Bašaidske ulice.
Ž. Mišić