PLEJMEJKER STEFAN ATANACKOVIĆ, NOSILAC IGRE PROLETERA

Grad zaslužuje moćan košarkaški klub

U nekoliko prethodnih sezona jedan od najboljih i najefikasnijih košarkaša Proletera bio je plejmejker Stefan Atanacković (33). Košarkom je počeo da se bavi kada je imao sedam godina, a prvi njegov klub je bio Metalac iz rodnog Valjeva. Kroz karijeru je, osim u Metalcu, igrao za Slogu iz Kraljeva, OKK Beograd, Vršac i Proleter.
U inostranstvu je nastupao za Igokeu (BiH), Borac iz Banja Luke (BiH), Grifoni (Ukrajina), Sibiu (Rumunija) i Rovinari (Rumunija). Kao najveće uspehe svojih klubova Atanacković izdvaja finale Kupa Bosne i Hercegovine, plej-of Super lige sa Metalcem i Slogom, osvajanje Kupa Srbije sa Metalcem i potom nastup tog Kluba na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća. U sezoni 2015/2016. godina je u dresu Proletera bio MVP Druge lige Srbije, a prošle sezone je bio u idealnoj petorci te lige.
– Igrao sam u dosta klubova u zemlji i inostranstvu i stekao dosta iskustva. U Srbiji se stručno odlično radi, ali što se tiče uslova za treniranje i ostalog, u inostranstvu se mnogo više ulaže – kaže Stefan Atanacković.
Stefan je jedna od glavnih karika u igri u Proleteru i sigurno da će kvalitet igara tima i u ovoj sezoni mnogo zavisiti od njegove forme.
– Zrenjanin smatram svojim domom, tu sam zasnovao porodicu i svi moji planovi su vezani za taj grad. Ukoliko se slože sve kockice već ove sezone mogli bi da napadnemo Prvu ligu Srbije. Zrenjanin zaslužuje da ima moćan košarkaški tim koji će igrati najznačajnija takmičenja. Nadam se da će u narednom periodu i grad i svi ljubitelji košarke u ovom delu Banata stati uz Klub i da ćemo se svi zajedno uskoro radovati dobrim rezultatima – istakao je košarkaš Proletera.
D. PETROVIĆ