PLIVAČI PROLETERA MEDALJE SU DONELI IZ GRENOBLA I BEČEJA

Blistali Lena i Justin

U Francuskoj se na 200 m kraul zlatom okitila Lena Stoiljkovski, Justin Cvetkov bio je najbolji učesnik mitinga „Bečejska zvezda”
Na prestižnom međunarodnom mitingu održanom u francuskom Grenoblu učestvovalo je više od 300 plivačica i plivača iz Francuske, Švajcarske, Rusije i Srbije. Proleter je predstavljalo 11 takmičara i treneri Dragan Jocić i Milorad Radišić. Zrenjaninci su kući doneli tri odličja. U juniorskoj konkurenciji, u trci na 200 m kraul, zlatom se okitila Lena Stoiljkovski. Marko Vujin je na 50 m kraul došao do srebra, a Lara Lilić je bronzu zaslužila na 200 m leđno.
U apsolutnoj kategoriji Lena Stoiljkovski, Lara Lilić i Enja Katnić su na 200 m kraul, 200 m leđno, odnosno 200 m delfin zauzele peto mesto. Vladimir Petraš je na 100 m delfin bio sedmi, a Nemanja Marić na 100 m kraul deveti.
Posle internacionalnog mitinga „Bečejska zvezda”, Proleter je bogatiji za 19 medalja. Justin Cvetkov, koji je zlato osvojio na 200 slobodno i 100 m mešovito, proglašen je za najboljeg plivača na takmičenju. Najsjajnija odličja su zaslužili i Nikola Apro, Marko Krečev, Nevena Petraš i štafeta dečaka 4 puta 50 m mešovito. Neveni su pripali još i po jedno srebro i bronza.
Dve srebrne i jednu bronzanu medalju osvojio je Mateja Janković. Srebrom se diče Danilo Kepić, Nemanja Grujić i Pavle Stojanov, a bronzom Luka Omaljev, Đorđe Carnić, Aleksa Kosanović, Ana Petrović i štafeta devojčica 4 puta 50 metara mešovito. Plivače su na mitingu u Bečeju vodili treneri Milorad Radišić, Nikola Gogić i Ivana Borić.
B.Mandić