PLIVANJE: MEDALjE IZ BEČEJA I VRAČARA

Više od 350 plivačica i plivača učestvovalo je u subotu na mitingu „Bečejska zvezda”. Među njima bilo je i 25 predstavnika zrenjaninskog Proletera koje je vodio trener Nikola Gogić. Danilo Kepić, koji se okitio sa tri zlatna odličja, te Nevena Petraš, osvajačica zlata, srebra i bronze, proglašeni su za najbolje učesnike u svojim kategorijama.
Pavle Stojanov bogatiji je za dva srebra i bronzu, zlato je zaslužio Marko Krečev, Mateja Janković srebro i bronzu, Nemanja Grujić dva srebra, a Đorđe Čarnić i Milica Cvetkov uzeli su po jedno srebrno odličje. Bronzama se diče Luka Miladić, Laura Horvat, Ana Gančov i muška štafeta 4 puta 50 m mešovito (Kepić, Stojanov, Čarnić i Krečev).
U subotu je u Beogradu održan međunarodni mitig mladih plivača „Vračar 2018.” Nastupili su predstavnici BiH, Hrvatske, Slovenije, Finske i Srbije. Proleter je predstavljalo šestoro plivača. Sara Vojnov je osvojile srebro i dve bronze. Ženska štafeta 4 puta 50 m kraul se okitila srebrom. Trener ekipe je bila Ivana Borić.

B. M.