POBEDA I PORAZ RUKOMETAŠA PROLETERA

Pančevci „stradali”, a Kikinda nije

U 5. kolu Super lige rukometaši Proletra savladali su (prošle srede) kod kuće Dinamo (25:22) koji je tada ubedljivo pobedio sve rivale. Najefikasniji su bili Momir Rnić (8 golova), te Aleksa Gaćinović i Uroš Elezović sa po 4 pogotka. Potom su Zrenjaninci poraženi od Kikinde u gostima rezultatom 29:27 (17:12).
– Dosta smo se potrošili protiv Dinama, što je uticalo na utakmicu u Kikindi. Meč smo počeli loše, imali smo dosta tehničkih grešaka, a domaćin je to iskoristio. U drugom delu smo se vratili u igru, ali smo imali i mnogo promašaja, pa nismo uspeli da ostanemo neporaženi – rekao je rukometaš Proletera Dušan Mirić.
Proleter je na 9. poziciji sa 5 bodova, iza su Obilić i Crvena zvezda sa po 4 boda i Šamot koji ima jedan bod. U narednom kolu (sreda, 30. oktobar, Kristalna dvorana, 19.30) Proleter se sastaje sa timom Spartak Vojput.
Proleter: M. Gaćinović, A. Gaćinović (7), Šaru, Knežević, Mirić (4), Toškov, Rnić (4), Todorov, Krivošija, F. Terzić, Elezović (5), Karlaš, Kanižaj (1), S. Terzić, Radović (3), Ilijin (3).
D. Petrović