POČELA GRAĐEVINSKA SEZONA U MESNOJ ZAJEDNICI „ZELENO POLJE”

Predstoji reparacija trotoara i kolovoza

Rekonstrukcija dela puta u Šumadijskoj ulici u Mesnoj zajednici „Zeleno polje” otpočela je prošle nedelje. Prvi deo ulice je već urađen, a prema projektu, sledi završetak planiranog. Kako je ukazao Dragomir Radovanac, predsednik Saveta Mesne zajednice (MZ) „Zeleno polje”, projekat i radove na reparaciji kolovoza finansira Grad Zrenjanin.
– Proširenje puta se radi od Sremske do Banatske ulice i, prema rečima nadležnih, radiće se isto kao i deonica koja je već urađena, u istoj širini i sa ivičnjacima, tako da ćemo i ovaj deo Zelenog polja urbanizovati. Radove izvodi „Put invest” – rekao je Radovanac.
Na pitanje da li je ovo početak građevinskih radova u ovoj sezoni, predsednik Saveta je istakao da je nedavno održan sastanak sa građanima gde su locirani problemi na Zelenom polju, te da će u narednom periodu da se radi etapno po prioritetima.
– Od 2012. se dosta toga uradilo na Zelenom polju, tako da smo do 2016. asfaltirali ulice koje nisu bile asfaltirane, poput Duška Trifunovića i Milenka Bojanića, a urađeno je i nekoliko pešačkih staza. Ostala je ulica Nade Dimića da se asfaltira jednim delom, iza „Mlekare” tri uličice, kao i tzv. „džepovi” u naselju, koji povezuju krajeve ulica. Danas Zeleno polje ima potrebnu infrastrukturu koju treba da ima gradsko naselje, s tim da su veći deo svega izgradili samo građani kroz samodoprinose – istakao je Dragomir Radovanac, podsetivši da je tokom poslednjih nekoliko godina i deo Sremske ulice proširen i asfaltiran, kao i kolovoz od Baranjske ulice do Rade Trnića, gde je postavljen i ležeći policajac.


Takođe, pre dve godine završena je i pešačka staza od početka Baranjske ulice do zgrade Mesne zajednice, dok je oko objekta postavljen novi behaton.
– Behaton stazu smo uradili i od Mesne zajednice do privremene pijace koja postoji u naselju, nadomak sportskih terena na Zelenom polju. Ostalo je još pešačkih staza koje moramo da popravimo u naselju, kao što je na primer levi deo ulice deo od Autobuske stanice prema Lazarevačkom drumu, koji je dosta oštećen – kaže Radovanac.
Na pitanje da li će se rešavati pojedini komunalni problemi koji se tiču higijene i nedostatka kanti za otpatke, predsednik Saveta MZ je ukazao da su korpe za otpatke postojale u Baranjskoj ulici, oko Mesne zajednice kao i na potezu do pijace, ali da su ih sugrađani pretrpavali kućnim đubretom, a da su pojedine i poskidali, te više ne postoje.
– Pokušaćemo, s obzirom da imamo dobru saradnju sa JKP „Čistioća i zelenilo”, da apelujemo i da podignemo nivo komunalne higijene u naselju, mada su njihovi radnici i do sada, kad god je trebalo da se kupi lišće, kosi trava ili neka druga delatnost obavi, to obavljali kad god je bilo potrebno – kaže Radovanac.
U Mesnoj zajednici su ukazali da će se angažovati da se u naselju podigne parkić i izgradi trim staza kako bi sugrađani, pogotovo oni stariji, mogli da se prošetaju. Zato će u narednom periodu napisati projekat kojim će konkurisati za sredstva.
Takođe, prema rečima predsednika Saveta, planirano je i da se na sportskom košarkaškom terenu postavi tartan podloga, te da se dečje igralište u centru naselja ogradi, kako bi bezbednost najmlađih bila na višem nivou. Građani su pisali peticiju za postavljanje novih igrališta u Bagremovoj i Carinskoj, tako da se očekuje realizacija i ovih projekata.

  • UREĐENjE ZGRADE MESNE ZAJEDNICE
    Mesna zajednica „Zeleno polje”, nastala je 1974. godine i treća je po veličini u gradu, sa 9,5 hiljada stanovnika. – Mi smo dobili određena sredstva od grada i uspeli smo da osposobimo jednu malu salu u okviru zgrade, kako bi sugrađani i udruženja mogla da je koriste. Želja svih nas u Savetu MZ jeste da kompletno uredimo zgradu, opremimo toalete, rekonstruišemo veliku salu i zamenimo stolariju, kako bi zgrada opet bila potpuno funkcionalna – rekao je Dragomir Radovanac.

S. Vorkapić