POČELE PRIPREME ZA KVALIFIKACIONI PREDOLIMPIJSKI TURNIR U RVANjU

Put do Rija vodi preko Zrenjanina

  • Želimo da naši rvači ispune bar još jednu ili dve olimpijske norme i da se pridruže Davoru Štefaneku koji je već obezbedio nastup u Riju – rekao je Željko Trajković

Zrenjanin će od 14. do 17. aprila biti domaćin kvalifikacionog evropskog predolimpijskog turnira u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom, u muškoj i ženskoj konkurenciji. U utorak je u hotelu „Srbija” u Beogradu održan prvi sastanak Organizacionog odbora turnira, a za predsednika je izabran gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Imenovani su i ostali članovi Odbora u kojem su predstavnici Rvačkog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije kao i Rvačkog kluba Proleter.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je za domaćina turnira izabran Zrenjanin koji se već dokazao kao dobar organizator međunarodnih rvačkih takmičenja.
– Rvanje u Zrenjaninu ima dugu i uspešnu tradiciju, publiku koja ga dobro poznaje i prati, odlično organizovan rvački klub i odgovarajuće sportske kapacitete. Želimo da naši rvači ispune bar još jednu ili dve olimpijske norme i da se pridruže Davoru Štefaneku, koji je već obezbedio nastup u Riju – rekao je Trajković.
Čedomir Janjić zahvalio se rukovodstvu Rvačkog saveza Srbije koje je prepoznalo Zrenjanin kao dobrog domaćina i poverilo našem gradu organizaciju turnira.
– Imamo iskustva sa sličnim takmičenjima, očekujem kvalitetan turnir, dobre borbe i naravno, da Srbija dobije još nekog putnika za Rio – naglasio je Janjić.
L. Z.