POČEO 17. INOKOOP:Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgledao štandove

sajam inokop 2016 (2)

sajam inokop 2016 (3)

sajam inokop 2016 (4)

sajam inokop 2016 (5)

Sajam inovacija, korporacija i preduzetništva INKOOKOP 2016, počeo je danas u Hali sportova „Medison”. Najveću regionalnu privrednu smotru svečano je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, a izlagače i posetioce pozdravili su u ime Zrenjanina gradonačelnik Čedomir Janjić i Regionalne privredne komore, predsednik mr Milan Radovanović.

Nakon obilaska štandova 17. INOKOOP-a, Igor Mirović se obratio novinarima naglasivši da će pokrajinska vlada ubuduće pomagati privredi oslanjajući se na tri kriterijuma. Da oni kojima pomaže brzo odbacuju dobit, da se razvijaju nedovoljno razvijeni delovi Vojvodine, ali i da podršku dobiju one lokalne samouprave koje je su proteklom periodu u tom pogledu bile zaboravljene.

Sajam INOKOOP je najveći i najposećeniji regionalni sajam u Vojvodini. Na dosadašnjih 16. manifestacija učestvovalo je više od 2800 izlagača iz zemlje i inostranstva. U strukturi sajma dominira proizvodna delatnost (85 procenata), a ostatak predstavljaju turističke i uslužne delatnosti. Ovu manifestaciju u proteklih 16 godina posetilo je više od 33000 ljudi iz Srbije i okolnih zemalja, a tu su bile i mnogobrojne privredne delegacije, državnici, ambasadori i predstavnici drugih zemalja, regiona i gradova.

Na 17 INOKOOP-u svoje proizvodne i uslužne mogućnosti predstaviće 200 izlagača. Sajam se zatvara u subotu, 27. avgusta, u popodnevnim satima.

Z.D.