POČEO 5. JUBILARNI HORSKI FESTIVAL ,,SLOBODAN BURSAĆ“: U slavu velikom zrenjaninskom dirigentu

Sinoć je u punoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, kratkim insertom iz filma ,,Od početka do kraja“ koji bi bio uvod u celu priču, otvoren peti jubilarni Horski festival ,,Slododan Bursać“. Retki su festivali koji u sebi imaju ime jednog dirigenta, a zrenjaninski je po ovome poseban.

– Horski festival ,,Slobodan Bursać” ove godine slavi mali jubilej i sa ponosom se predstavlja zrenjaninskoj publici. Za četiri dana, koliko Festival traje, predstaviće se 24 hora što iz našeg grada, što gostujućih. Svake godine pokušavamo da festival podignemo na viši nivo. Od ove godine postali smo manifestacija od značaja za Grad i to nam je pokazatelj da smo na dobrom putu – kaže direktor festivala Vladimir Stojković.

Festival je započeo ,,Javnom horskom probom/Open singing” koju je održala Tamara Adamov Petijević, dirigentkinja i profesorica u Muzičkoj školi ,,Isidor Bajić” koja je i potpredsednica Srpske horske asocijacije.

U revijalnom delu su nastupili: Dečji hor Kulturnog centra kojim diriguje Senka Milisavljević, zatim hor srednje Muzičke škole ,,Josif Marinković” pod upravom Zorice Kozlovački. Nakon njih nastupio je Kamerni hor ,,Emmanuel” i dirigentkinja Vilma Dutina i Zrenjaninski kamerni hor koji vodi dirigentkinja Andrea Poša. Za kraj nastupio je hor ,,Raspevani profesori” iz Vršca kojim diriguje Marina Kliska.

M.Malbaški

(Opširnije u štampanom izdanju)