PODIZANJE DRVOREDA U BALKANSKOJ ULICI: „Linglong“ donirao 80 sadnica

Kompanija „Linglong“ organizovala je danas u Banatskoj ulici akciju sadnje drvoreda i obeležavanje godišnjice zaposlenja u organizaciji.

Događaju su, pored predstavnika kompanije i zaposlenih, prisustvovali i gradonačelnik Simo Salapura, zamenik Saša Santovac i direktor „Čistoće i zelenila” Zoran Protić.

Ovo je prva akcija kojom, u saradnji sa Zrenjanincima, nastoje da naš grad učine zdravijim mestom za život i ispune svoju društvenu odgovornost, naveli su investitori.

„Linglong“ je u Srbiju došao pre više od dve godine, a kako kaže Sofi Li, menadžerka projekta kompanije, sada se smatraju Zrenjanincima.

– Želim da se zahvalim svim kolegama koji su se potrudili da zajedno posadimo drveće. Budući razvoj kompanije „Linglong“ zavisi od svih nas. Sigurna sam da će naša saradnja biti nalik na ovaj događaj i da ćemo zajedno raditi i dati sve od sebe – rekla je ona i zahvalila još jednom svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da u Zrenjaninu, zahvaljujući ovoj sadnji, niče još jedna zelena oaza, ovog puta na teritoriji Mesne zajednice “Zeleno polje”.

– Kompanija “Linglong” pokazala je želju da se uključi u svakodnevni život grada, da ga uređuju i ulepšavaju i svakodnevno osmišljavaju akcije koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života naših građana – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

On je, u razgovoru sa Sofi Li, istakao da današnja akcija svakako nije prvi zajednički projekat koji je realizovan, niti je poslednji.

– U narednom periodu biće još ovakvih akcija koje su u obostranom interesu – naglasio je gradonačelnik.

U sklopu obeležavanja godišnjice zaposlenja gradonačelnik je zaposlenima uručio  priznanja, a pokloni su uručeni i povodom rođendana zaposlenih.

Aleksandra Magazin, šef Rasadnika “Čistoće i zelenila”, rekla je da se kompanija “Linglong” obratila tom preduzeću sa željom da učine nešto za naš grad po pitanju ekologije, pre svega sadnje drveća, a da je danas zasađeno osamdeset sadnica ukrasne jabuke.

– Ideja je bila da se u Banatskoj ulici, u kojoj nikada nije bilo sadnog materijala podigne prelep drvored. Preduzeće „Čistoća i zelenilo” učestvovalo je u prevozu, sadnji i kompletnoj realizaciji projekta. Mislim da će građani biti zadovoljni i da je ovo zaista lepa akcija, a tu je i njihovo obećanje da će ovakvih akcija biti još i da su vrlo raspoloženi da učestvuju u podizanju parkova i drvoreda –  rekla je ona i ukazala da Zrenjanin ima mnogo parkova koje bi trebalo revitalizovati, kao i ulica u kojima nedostaje drveće.

Izvor: zrenjanin.rs