PODSTICAJI ZA KUPOVINU STOČARSKE OPREME

Do milion i po dinara

Svi poljoprivrednici koji od prvog januara do 15. juna ove godine kupe mašine ili opremu za stočarsku proizvodnju, mogu dobiti podsticaje u iznosu polovine svoje investicije, ako se prijave na javni poziv Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede. Rok je 15. jun.
Podsticaji se mogu dobiti za nabavku novih mašina i opreme za koncentrovanu i kabastu stočnu hranu, za upravljanje stajnjakom, zatim opreme za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja, za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, kao i opreme za pčelarstvo, mužu i držanje stoke, odgoj i tov živine.
Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica, preduzetnici, privredna društva, zadruge, srednje škole, poljoprivredne naučno-istraživačke organizacije, kao i crkve i verske zajednice, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Najviši ukupni iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u kalendarskoj godini jeste milion i po dinara, a 65 odsto od vrednosti investicije dobiće gazdinstva iz područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.
Prijava treba da se pošalje poštom Upravi za agrarna plaćanja. Više informacija može se dobiti putem telefona Uprave: 011/3020100 ili 011/3020101, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

M. M.