„POGAČIJADA” U BANATSKOM KARAĐORĐEVU: Najlepša pogača Ljubinke Miškov

Povodom obeležavanja Dana mesne zajednice, 15. septembra, uz mnoge događaje, održana je i tradicionalna manifestacija, osma „Karađorđevačka pogačijada“. Učestvovalo je više od 100 žena iz brojnih udruženja.

Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Žitište, Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo, Turističke organizacije opštine Žitište i mnogobrojnih donatora i sponzora, članice udruženja „Vidovdan“ i ove godine su uspešno organizovale ovu manifestaciju – rekla nam je predsednica Verica Marčetić.

Na „Pogačijadi“ su učestvovale predstavnice 22 udruženja žena sa teritorije Žitišta, Nove Crnje, Kikinde, Bečeja, Sečnja, Zrenjanina i po prvi put iz Pančeva.

Članice stručnog žirija – tehnolozi Mirjana Grubić, Danica Čanković i Blanka Popov imale su zaista težak zadatak da odaberu najbolje i najlepše pogače, a bilo ih je 25. Prvo mesto pripalo je UŽ „Livađanke“ iz Aleksandrova, drugo mesto zauzele su dame iz Radojeva, a treće UŽ „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela. Za najlepšu pogaču izabrana je pogača Ljupke Miškov iz Aleksandrova.


M. Bečejac

pogacijada1

pogacijada2