POLAZNICI ŠKOLE SLIKANJA OSVOJILI 7 MEDALjA

Nagrade iz Japana

Dve zlatne, jedna srebrna i četiri bronzane medalje uručene su prošlog vikenda najuspešnijim umetnicima, učesnicima 49. Internacionalnog dečjeg festivala crtanja u Japanu. Radovi su nastali u zrenjaninskoj Školi crtanja i slikanja za decu i odrasle, koju vodi sugrađanka, Bojana Pisodorov, diplomirana pedagoškinja, a uz podršku „Pentela” i njegovog predstavništva za Srbiju, firme „Eurokom”, kao i knjižare „Birooprema”.
– Ukupno smo poslali 46 radova od kojih je 7 nagrađeno. Zlatne medalje dobili su Marko Tomin i Nina Cvetkov, Mia Pendić je dobila srebrnu, dok su bronzane medalje osvojili Leon Ilić, Marija Berar, Milica Cvetkov i Jana Đogović. Od Evropskih zemalja učestvovale su Nemačka, Švedska, Estonija, Češka, Bugarska, Srbija, Letonija, Slovačka i Slovenija. Iz Srbije ukupno ima 12 dobitnika, a sedmoro ih je iz Zrenjanina – istakla je Bojana Pisadorov.
U iščekivanju da nagrade stignu, kako kaže pedagoškinja, organizovana je i realizovana i nova radionica za 50. Festival u Japanu.
– Učestvovala su deca od 3 do 15 godina koja vole da crtaju. Ovog puta smo poslali ukupno 75 radova i sada ostaje da čekamo rezultate – istakla je Pisodorov.
S. V.