POLICIJA OBIŠLA BIRAČKO MESTO „BERBERSKO – BOLNICA”: Nisu uočene prijavljene osobe

Povodom prijave slučaja tzv. bugarskog voza na biralištu u MZ „Berbersko – Bolnica” (broj 48), šef posmatračke misije CRTA Raša Nedeljkov izjavio je da je reč o potpkupu glasova, što je jedna od najvećih nepravilnosti koje se mogu uočiti na izborima. On je objasnio da su posmatrači CRTE utvrdili da se na ovom glasačkom mestu kontinuirano događalo da birači dolaze na jedan punkt pre i posle glasanja, gde dolazi do razmena nekakvog materijala. Nedeljkov je istakao da je na policiji da sada utvrdi šta se na tom biračkom mestu zaista događalo i da o tome obavesti javnost.

MUP Srbije je saopštio, kako je prenela televizija N1, da policija nije zatekla prijavljene osobe ispred pomenutog biračkog mesta.

– Policijskoj upravi u Zrenjaninu je prijavljeno od strane predstavnika Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) da su, ispred biračkog mesta broj 48 uočeni automobil i tri osobe koje navodno dele neimenovani sadržaj građanima nakon izlaska sa birališta. Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta i tom prilikom nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mesta – navodi se u saopštenju policije.

M.M.