Političari u strahu od rezultata nedeljnih izbora!

Piše: Dalibor Bubnjević

U sedištima ovdašnjih filijala političkih partija je vanredno stanje! Svi su spremni za nedeljne izbore na kojima se biraju članovi saveta i nadzornih odbora mesnih zajednica. Iako građani neće na listićima videti ispisane nazive stranaka koje su predložile kandidate, javna je tajna da su predstojeći izbori politički obojeni. Funkcioneri strepe, jer je njihova budućnost opredeljena upravo iskazanom voljom naroda.
Najneizvesnija trka se vodi u Mužlji i Mihajlovu! Uzrok nemira je u odluci Saveza vojvođanskih Mađara da ne prihvate predlog koalicionog partnera (SNS) da se sačine zajedničke liste. Očito su sledbenici Ištvana Pastora bili vođeni politikantskim interesima, a ne željom za kompromisom. To na najbolji način dokazuje činjenica da se njihova partijska lista takmiči sa predlozima koji potiču iz skoro svih partija (bilo da su one na vlasti, ili pak u opoziciji).
Izborni dan će biti zanimljiv i u Melencima. Za 9 članova Saveta se bori čak 18 kandidata. Neće biti dosadno ni u Ečki i Čenti, niti u Farkaždinu. O značaju koji se pridaje borbi za organe upravljanja mesnih zajednica, najslikovitije kazuje podatak da su među kandidatima i Duško Radišić (pomoćnik gradonačelnika), Igor Virijević (načelnik Komunalne policije), Branislav Lazić…