POLJOPRIVREDNA ŠKOLA: Stigla nova mehanizacija

Srednja poljoprivredna škola u Zrenjaninu organizovala je danas javnu prezentaciju poljoprivredne mehanizacije dobjene kao deo donacije Evropske unije. Kada sva oprema bude isporučena, donacija će dostići vrednost od 200 hiljada evra.

Direktorka Škole Milica Damjanović Tomin upoznala je gradonačelnika Čedomira Janjića i njegove saradnike sa prispelom mehaizacijom. Radi se o presi za baliranje žetvenih ostataka, rasipaču mineralnog đubriva kapaciteta jednog kubnog metra, kompletu za orezivanje voćnjaka i vinograda snage 12 bara i frezi za međurednu obradu. Oprema je italijanska, a novac je obezbedila ambasada Velika Britanije. Postupak javne nabavke ove opreme trajao je skoro dve godine. Direktorka Damjanović Tomin ističe veliko interesovanje mladih za pohađanje ove škole.

Gradonačelnik Janjić je istakao da je lokalna samouprava ove godine za poljoprivredu, pa tako i za Poljoprivrednu školu, opredelila značajna sredstva.

M. S-n.

POLJOPRIVREDNA mehanizacija 1_ POLJOPRIVREDNA mehanizacija 2_ POLJOPRIVREDNA mehanizacija 3_ POLJOPRIVREDNA mehanizacija 4_