POMOĆ PENZIONERIMA OPŠTINE ŽITIŠTE

Volonteri donose pakete

Početkom ove nedelje u opštini Žitište podeljeno je 2.320 paketa za penzionere čija su primanja ispod 30.000 dinara. Pokrajinska vlada je donirala 3,8 miliona dinara za 1.545 paketa, a lokalna samouprava je obezbedila još oko dva miliona dinara i obezbedila pomoć za još 775 najstarijih žitelja ove srednjobanatske opštine.
To je Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište izjavio u ponedeljak za RTV Vojvodina. On je, takođe, istakao da će narednih dana lokalna samouprava za naj- ugroženije kategorije stanovništva obezbediti još oko 500 paketa.
Vučurević se zahvalio građanima koji poštuju mere koje su propisali Vlada Srbije i Krizni štab, i dodao da su svi zajedno zaslužni zašto na teritoriji opštine nema obolelih od virusa Kovid 19, te da se nada da će tako i ostati.
Prvi čovek opštine Žitište se zahvalio i volonterima koji su proteklih dana, osim što su brinuli o najstarijim sugrađanima, uspeli da podele pakete penzionerima. Kako je istakao Vučurević, u 12 sela ove opštine volontira 110 osoba.

B. M.