POPULARNA IGRA OD SADA I U „AVIV PARKU“: Virtuelni svet prebačen u stvarnost

Nova vrsta zabavne aktivnosti, tzv. „escape room“ „soba za bekstvo“ od danas postoji i u Aviv parku“. Ova mistična igra biće dostupna sve do nedelje, 10. decembra, od 17 do 21 čas, a učešće je besplatno, navode iz „Aviv parka“.

escape room

Sobe za bekstvo“ su nastale po uzoru na video igre sa tematikom „pobegni iz sobe“. Igrači bi trebalo da reše niz zagonetki, koristeći putokaze i tragove skrivene u sobi kako bi ispunili cilj i napustili prostoriju. Ove sobe mogu biti organizovane kao zatvorske tamnice, misteriozni muzeji, svemirske stanice, uklete kuće… „Sobe za bekstvo“ u realnom svetu nastale su 2010. godine u Japanu, a ubrzo su postale popularne u Severnoj Americi, Evropi, Australiji, Rusiji. U Srbiji ih trenutno postoji dvadesetak, i to u Beogradu.

Zagonetnu neizvesnost sada imaju priliku da dožive i posetioci „sobe za bekstvo“ u „Aviv parku“, koji mogu doći spontano i sačekati svoj red ili na licu mesta zakazati svoj termin za igru. Maksimalan broj učesnika je pet, a oni treba da pronađu izlaz iz zaključane sobe za 15 minuta.

M.M.