POSEBAN DAN ZA ZRENJANINSKI „BB TREJD“ I „PERSU“ MARKETE: Brže i lakše do svakog kupca

Na 10.500 metara kvadratnih prostire se novi distributivni centar. Nalazi se u pogonima nekadašnje fabrike tepiha, na putu za Klek. Kako je na današnjem svečanom otvaranju rekao Darko Bjeloglav, generalni direktor kompanije „BB trejd“ u čijem su sastavu „Persu marketi“, povećana potražnja za njihovim proizvodima, kao i proširenje tržišta, bili su ključni faktori koji su ih naveli na odluku o širenju kapaciteta. Skladište je opremljeno savremenom tehnologijom za čuvanje i praćenje zaliha. Omogućiće bržu obradu narudžbina i precizniju distribuciju robe. Ova vredna invensticija, veli Bjeloglav, omogućiće da se unaprede logistički kapaciteti i bolje odgovori na potrebe kupaca.

– Za uspeh i trajanje je potrebno puno rada. Takođe, neophodno je i da se čovek menja i prilagođava potrebama u okruženju u kojem stvara. U poslu, najbitinije od svega je da postoji tim, ljudi koji vas razumeju i koji vam veruju. Za nas je ovo događaj od posebnog značaja i ponosni smo zbog ostvarenja našeg dugo sawanog cilja – rekao je Darko Bjeloglav.

Podsetio je da je sve počelo pre skoro tri decenije, 1997. kao mala, ovdašnja trgovina. Od tada, pa do danas ova kompanije je rasla i razvijala se. Bili su i ostali verni kupcima i lokalnoj zajednici. Danas su samostalno organizovana maloprodaja, koja svoje poslovanje proširuje na tržište velikih gradova poput Beograda i Novog Sada. U sastavu „BB trejda“ trenutno je 175 maloprodajnih objekata, posluju u 90 naseljenih mesta i imaju više od 1200 zaposlenih.

Centar su pored direktora svečano otvorili Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine i gradonačelnik Simo Salapura.

– „BB Trejd“ i „Persu“ marketi predstavljaju najvećeg prodavca u Vojvodini, a od danas imaju i fantastičan distributivni centar što nas sve ohrabruje da će i u vreme usporavanja globalnog ekonomskog rasta i prisutnim različitim geopolitičkim tenzijama, privredna aktivnost u našoj zemlji nastaviti da se intenzivira i da raste – kazao je ministar.

M.Ml

Foto: Jovan Drndak Njegović