POSETA MINISTRA ZORANA ĐORĐEVIĆA GRADU ZRENJANINU: Donacija i primopredaja novog sanitetskog vozila.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je danas ključeve novog sanitetskog vozila koje će biti od koristi pre svega Centru za socijalni rad. Prijem za ministra i njegove savetnike upriličen je u gradskoj kući, a radni sastanak održan je u kabinetu gradonačelnika Čedomira Janjića.

– Donacija Ministarstva iznosi pet miliona dinara. Posetu smo iskoristili i da sa gradonačelnikom Janjićem, ali i ustanovama za socijalni rad porazgovaramo o zajedničkim planovima za budućnost, kao i o tome šta treba unaprediti. Uspesi ovih institucija su vidljivi, a Ministarstvo će uvek gledati da iz svoje nadležnosti pomogne koliko može – izjavio je ministar Zoran Đorđević.

– Moram da naglasim da je saradnja sa Vladom Republike Srbije na visokom nivou, posebno sa Ministarstvom koje vodi ministar Đorđević. Grad izdvaja ne mala sredstva kada je reč o socijalnoj zaštiti sugrađana i to radimo zajedno sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom, ali i drugim ustanovama. Ovaj poklon, tačnije novo i sasvremeno opremljeno sanitetsko vozilo nam je bilo neophodno i mislim da će se koristiti na pravi način – kazao je gradonačelnik Janjić.

Vozilo je pre svega namenjeno Centru za socijalni rad, a koristiće ga i druge ustanove.

M. Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović