POSETILI SMO STANARE U FRANJE KLUZA: Krovovi prokišnjavaju, nema kolskog prilaza

POSETILI SMO STANARE U FRANJE KLUZA: Krovovi prokišnjavaju, nema kolskog prilaza

Nakon deset, odnosno dva meseca, otkako su useljeni u stanove za socijalno stanovanje u ulici Franje Kluza, redakcija lista „Zrenjanin“ posetila je stanare da vidi kako žive.

Nasuprot očekivanjima da su problemi stanara rešeni useljenjem u gradske stanove, u tom mini-naselju svako ima problem: krovovi prokišnjavaju, iza se gomila smeće, oko kuća raste ambrozija, a stanari su u šoku i što moraju da plaćaju ne samo stanarinu za koju kažu da je visoka, nego i porez.

– Besmisleno je da plaćamo porez, a ni dug za struju nije isplaćen u pojedinim stanovima, zaosta iz vremena pre nego što smo se mi uselili. Takođe, kada pada kiša moramo da se služimo lavorima i činijama da nam se ne bi pokvasio tepih ili laminat. Pritom, ide zima, računi će tek sada biti veliki, tako da ne shvatamo kako su nam pomogli kada svu platu dajemo za najam i račune – očajni su stanari u gradskim stanovima u Franje Kluza, koji nisu želeli da njihova imena budu objavljena.

Stanovi za socijalno ugrožene izgrađeni su u okviru projekta Grada Zrenjanina, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republičke agencije za stanovanje. Stanovi su veličine od 27 do 50 kvadratnih metara, izgrađeno ih je 10 i svi su useljeni.