Poslanik duguje za pijaću vodu

Piše: Dalibor Bubnjević

Voda je bila glavna tema proteklih dana! Građani su opravdano kivni. Već petnaest godina ne mogu tekućinu iz česama koristiti za piće. Nošenje balona, kao i visoki troškovi, otežavaju život. Da zlo bude veće, političari su im neretko davali lažna obećanja. Najpre su Amerikanci bili spasitelji, potom Nemci, a na kraju Italijani. Sada se više ne zna ko zapravo nudi uslugu prečišćavanja…
Agonija sa kojom se suočavaju sugrađani je pogodno tle za brojne manipulacije. Pohvalno je to što građani iskazuju svoj gnev nenasilnim protestima. Logično je da naš istaknuti umetnik bude jedan od govornika. Međutim, kakve veze ima novinar iz Novog Sada sa našim gradom. On je bio kod „mosta na suvom“ kako bi nam objasnio koliko nam je teško. Možda bi bilo bolje da se Zrenjanincima obratio direktor novosadskog Vodovoda (inače, kadar Čankove LSV). Reč je o stranci koja je u Bačkoj u koaliciji sa SNS-om, pa bi transfer znanja i iskustva preko Tise bio ne samo od društvenog, već i političkog interesa.
Gradonačelnik je pokazao odgovornost! U rekordnom roku je reagovao na opravdane prozivke građana. Pojasnio je postojeće okolnosti. NJegovi odgovori svakako neće trenutno rešiti problem, ali iskrenost je polazište svakog kvalitetnog posla. Čedomir Janjić je pružio dobar primer. Vreme je da to učini i poslanik, dobrovoljni davalac tuđe krvi, koji duguje za vodu više od 14.000,00 dinara, pa mu je najavljeno isključenje sa mreže!