POVODOM 135. ROĐENDANA VK „BEGEJ 1883“: Đaci se takmiče u vožnji ergometara

Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima održaće se u subotu 17. marta u 12 časova u „Aviv parku“, najavljeno je danas na konferenciji za medije u gradskoj kući.

Povod za takmičenje jeste 135. godišnjica od osnivanja veslačkog kluba „Begej 1883“, a u organizaciji prvenstva, osim ovog kluba, učestvuju i Savez za školski sport, Sportski savez grada Zrenjanina, Crveni krst, kao i kompanija „Aviv park“.

Takmičiće se oko 300 dece viših razreda osnovnih škola i svih razreda srednjih škola, najavio je predsednik VK „Begej 1883“ Dane Lužaić.

– Ukupno u Srbiji ima 7-8 veslačkih centara, tako da Zrenjanin ima sreću da ima veslačke klubove. Uskoro, 15. aprila, navršiće se 135. rođendan veslačkog kluba „Begej 1883“, koji je osnovan u Gradskoj kasini, na mestu današnjeg Kulturnog centra. Jubilej ćemo obeležiti ovim školskim prvenstvom i reakcija dece u školama koje smo obilazili bila je dobra. U VK „Begej 1883“ su generacije stasavale, a imamo da se podičimo i olimpijskim medaljama i uspesima sa Svetskih prvenstava, pri čemu je Milorad Stanulov apsolutno broj jedan. Nadamo se da će ovo takmičenje doprineti i popularizaciji veslanja, želimo da se predstavimo većem broju dece budući da kao sport nismo toliko medijski eksponirani.

M.M.