POVODOM DANA OSLOBOĐENJA JAŠE TOMIĆA: Izložba mehanizacije, takmičenje u kuvanju riblje čorbe

Najmanje dva miliona evra vredan kombajn, traktore, sejalice i drugu najsavremeniju ratarsku opremu u subotu, 30. septembra, mogli su  da razgledaju žitelji Jaše Tomića i njihovi gosti. Povodom 73. godišnjice oslobođenja pomenutog pograničnog sela, organizovana je izložba poljoprivredne mehanizacije prva takve vrste u Opštini Sečanj, ali i srednjem Banatu. U Jaši Tomiću su svoju ponudu poljoprivrednicima predstavile osiguravajuće kuće, poslovne banke, trgovci rezervnih delova za poljoprivrednu mehanizaciju, semenarske kuće, proizvođači opreme za pčelarstvo. U društvu Predraga Rađenovića, predsednika Opštine Sečanj, izložbu su posetili Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga. Otvarajući izložbu koju je uz opštinu Sečanj podržao i Sekretarijat na čijem je čelu, Vuk Radojević pozvao je poljoprivredne proizvođače sa područja sečanjske Opštine da češće i upornije konkurišu za sredstva koja su u pokrajinskom budžetu predviđena za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Vojvodine.

02 jasa tomic 03 jasa tomic 0

U skladu sa tradicijom proslave 30. septembra – Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu, u Jaši Tomiću su se takmičili i najbolji kuvari riblje čorbe na takmičenju poznatom kao „Tamiški kotlić“. U konkurenciji 52 majstora varjače, po mišljenju stručnog žirija najukusniju čorbu skuvao je Novosađanin Janko Pinčir, dok su drugi i treći bili Radomir Hrkalović i Dušan Lukin, obojica iz Kikinde. Pobednik je nagrađen televizorom, za drugo mesto nagrada je bio trimer za travu, dok je trećeplasiranom kuvaru pripala motorna testera.

Z.D.

04 jasa tomic 8 010 jasa 7 09 jasa tomic 2 08 jasa tomic01 08 jasa tomic 0 07 jasa tomic 2 06 jasa tomic 0 05 jasa tomic 1