POVODOM VIDOVDANA: Venci i cveće na spomen obeležje poginulima u ratovima od 1991. do 1999.

Povodom Vidovdana, dana koji ima centralno mesto u istoriji srpskog naroda, dana koji predstavlja simbol otpora svima koji su nasrtali na narodnu slobodu, danas, su po sedmi put, položeni venci i cveće na spomen obeležje poginulima u ratnim sukobima devedesetih godina, ispred zgrade „Komiteta“. Na spomen obeležju su uklesana imena pedeset dvojice poginulih sa područja Zrenjanina. Verski obred – parastos u kojem su pomenuta sva imena poginulih – održali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve Slobodan Čestić i Slađan Ristić.

Vence su položili delegacije Srednjobanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina, Vojske Srbije, Udružnja ratnih vojnih invalida, Udruženja ratnih veterana i članovi većeg broja porodica poginulih. Na ratna dešavanja, potrebu negovanja uspomene na poginule i na brigu o njihovim porodicama podsetio je Jovica Pilipović, prdsednik Udruženja ratnih vojnih invalida.

Spomenik je projektovala dilomirani inženjer arhitekture Milica Kovač.

M. S-n.

foto: J.Nj.Drndak

Pomen poginuima minut cutanja Pomen poginulima Verski obred Pomen poginulima Jovica Pilipovic predsedik Udruyenje ratnh vojnih invalida Pomen poginulima dfelegacija SBO