POZIV NA TRIBINU O MEDIJSKOJ FOTOGRAFIJI: Prijave traju do 27. oktobra

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine poziva mlade fotoreportere, studente novinarstva, polaznike novinarskih sekcija srednjih i osnovnih škola i širu javnost na tribinu o značaju medijske fotografije na kojoj će govoriti poznati fotoreporteri Darko Dozet i Zoran Jovanović Mačak.

Tribina je zakazana za 30. oktobar, s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru Zrenjanina.

Fotoreporteri „Večernjih novosti“ Darko Dozet iz Novog Sada i Zoran Jovanović Mačak iz Pančeva, govoriće o svojim iskustvima, značaju poštovanja profesionalnih standarda, autorskim pravima, etici i estetici fotografije, o najzanimljivijim događajima u karijeri i predstaviti fotografije koje će posebno pamtiti i po kojima će biti upamćeni.

Razgovor sa fotoreporterima vodiće urednica na Radio-televiziji Vojvodine i predsednica Društva novinara Vojvodine Eržebet Pap Reljin.

Nakon tribine, mladi fotoreporteri i učesnici događaja moći će da u radioničarskoj atmosferi prikažu svoje medijske fotografije i čuju komentare i savete Dozeta i Jovanovića, koji im mogu pomoći u profesionalnom radu.

Mladi novinari i fotoreporteri, kao i ostali zainteresovani za predavanje o medijskoj fotografiji, mogu da se prijave do 27. oktobra na mejl vesna.masalovic@uns.rs.