PRAZNIČNA PONUDA JELKI U „ČISTOĆINOM” RASADNIKU

Širok asortiman i pristupačne cene

U skladu sa nastupajućim praznicima, ono što je kod nas najaktuelnije jeste prodaja jelki. Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo” Zrenjanin (koji se nalazi u Radničkoj ulici bb, naselje Šumica) već dugi niz godina raspolaže sa više vrsta zimzelenog drveća, poput smrče (u narodu poznatija kao jelka), zatim Pančićeve omorike, prave jele, bodljikave smrče, srebrne jelke itd. Cene jelki ove godine kreću se od 1.300 do 2.100 dinara, u zavisnosti od uzrasta i vrste jelke – kaže Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo”.
U „Čistoćinom” rasadniku jelke se prodaju isključivo sa busenom. Kako kažu u ovom preduzeću, svaki kupac prilikom kupovine jelke dobiće najstručniju i najkompletniju preporuku o njenom čuvanju i negovanju tokom praznika, kako da je zasadi u svom dvorištu.
– Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima i kasnije uspešno zasadila, preporučuje se da se busen jelke svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), da ne bi dehidrirale. Nakon praznika jelka treba da se prenese u hladnije prostorije, da bi se adaptirala i posle par dana treba je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti na dubini busena – ističe Tančić.
Sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona 023/562-107 ili u samom rasadniku. Radno vreme je radnim danima u periodu od 7 do 15, a subotom od 7 do 14 časova.
S. V.