PREDŠKOLCI U ARADCU DOBILI PAKETIĆE: Baba Mrazica ih ne zaboravlja

U Aradac, već deset godina, u zabavište pri Osnovnoj školi „Bratstvo”, stiže Baba Mrazica. Mesna organizacija penzionera iz ovog sela na čelu sa Radom Petraš tradicionalno obezbeđuje darove za predškolce, a oni im uzvraćaju pesmom i osmesima. Tako je bilo i juče.

– Sredstva za paketiće smo obezbedili tako što je svako dao onoliko koliko je mogao. Svake godine je u paketićima jedna lopta, slatkiši i grickalice, posle se počastimo slatkišima. Pre 10 godina, podelili smo 37 paketića. Nažalost, broj dece u selu je sve manji, pa smo sada spremili 20 paketića – ističe Rada Petraš.

– Deca ne mogu da dočekaju da dođe Baba Mrazica. Već nekoliko dana pričamo da će ona doći. Danas su svakih 15 minuta pitali kada će doći. Ja sam im rekla da putuje Presrećni su, raduju se paketićima. Uglavnom recitujemo pesmice koje učimo u toku školske godine. Kada se sve završi i kada dobiju paketiće, devojčice i dečaci bi želeli odmah da ih otvore, ali mi uspemo da ih, ipak, otvore kod kuće da svi vide šta su dobili. Da se ne bi desilo da ovde pogube to što su dobili ili da izmešaju paketiće – objašnjava Vjera Goda, vaspitačica.

Sa Vjerom, bila je i koleginica Milana Novakov, a svečanosti je prisustvovala i Marjena Križan Zakić.

M.Bečejac