PREKOGRANIČNA BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA „CIKLO-FEST“ BIĆE ODRŽANA 5. I 6. OKTOBRA: Begejom od Rumunije do Srbije

14-1-logo-biciklizam-aa-logo-srbija-rumunija-tour-de-banat-interpeg-2

U okviru projekta „Tur d Banat“ (Tour de Banat), finansiranog od strane Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, u petak i subotu, 5. i 6. oktobra 2018. godine, biće organizovana prekogranična biciklistička manifestacija pod nazivom „Ciklo-fest”.

Manifestacija se organizuje kako bi se promovisale ove biciklističke rute, kreirane u okviru projekta „Tur d Banat“, a biciklisti će u dva dana imati prilike da upoznaju najinteresantnije regionalne turističke lokalitete i atrakcije.

Prvog dana, biciklisti polaze iz Turističkog stopa u Žombolju i u toku pre podneva voziće rutu pod nazivom „Jimbolia sightseeing”, dok je posle podne rezervisano za rutu „Timisoara hop”, koja prati tok Begeja do Temišvara. Drugog dana, biciklisti će voziti deo rute pod nazivom „Big Banat Experience”, koja polazi iz Rumunije i završava se u Srpskoj Crnji.

Završetak „Ciklo-festa“ i prijem biciklista biće 6. oktobra u 13 časova, u novoizgrađenom objektu Regionalnog centra za cikloturizam „Tur d Banat“ u Srpskoj Crnji (u neposrednoj blizini graničnog prelaza), kada će se održati i konferencija povodom svečanog otvaranja Centra. Takođe, biće predstavljen i paket usluga namenjen biciklistima. Kao prvi centar ovakve vrste u Srbiji, Centar će predstavljati pravu institucionalnu podršku razvoju i promociji cikloturizma u prekograničnom regionu Rumunije i Srbije.

Svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije na imejl adrese: novacrnja@gmail.com, office@rcrbanat.rs.

Baner-Interreg

Manifestaciju organizuju Opština Nova Crnja, Opština Žombolj (Rumunija) i Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj „Banat“, kao partneri na projektu „Tur d Banat”. Ukupna vrednost je 535.933,01 evra, a period realizacije projekta je jul 2017 – oktobar 2018. godine.

L.Z.