NAJAVLJENA SARADNJA U SPORTU ZRENJANINA I KATARA: Razmena kadrova, kampovi, organizacija sportskih događaja

Potpisivajem protokola o saradnji između zrenjaninske agencije za mendžment, konstalting i sportske usluge „Logistik sports sistem“ i katarske kompanije sportskih usluga „Top sport menadžment“ otvara se put domaćim sportistima i trenerima da se usavršavaju u ovoj zemlji Bliskog istoka, ali i da tamošnji sportski radnici dolaze u Zrenjanin, rečeno je danas na konferenciji za medije koju je organizovao Sportski savez grada.

Namera je pre svega da se vrši razmena kadrova Srbije i Katra, kaže Zoran Jerković, vlasnik i osnivač agencije „Logistik sports sistem“ i nekadašnji trener karatea.

– Od njih možemo da naučimo o menadžmentu i organizaciji sportskih događaja na visokom nivou. Nedavno su imali svetski kup u plivanju, a takođe će biti domaćini i Svetskog prvenstva u fudbalu, u šta bi mogli da se uključe i naši menadžeri i volonteri. Saradnji bi obuhvatala i razmenu i edukaciju trenera i sportista kroz zajedničke kampove, pre svega onih sportista koji su pri kraju karijere i koji bi mogli u Kataru da rade kao treneri. Želimo da se ovaj zrenjaninski projekat proširi na nivo države – rekao je Jerković.

On je ugovor potpisao zajedno sa predstavnikom katarske kompanije „Top sport mendžment“ Ziadom Abesom, koji je takođe i zastupnik Olimpijskog komiteta u Kataru.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura najavio je ovom prilikom aktivnosti grada u oblasti sporta.

– Narednog juna Zrenjanin i Niš biće domaćini Evropskog prvenstva u košarci za žene, pri čemu će srpska reprezentacija nastupiti u našem gradu. Takođe, u julu 2019. godine u Zrenjaninu se održava i Evropski studentski šampionat u odbojci. Što se tiče infrastrukture, renovirana je hala „Medison“, otvorene su četiri fiskulturne sale u naseljenim mestima, u toku je javna nabavka za radove na Atletskom stadionu, a očekuje se i zamena parketa u Kristalnoj dvorani – rekao je Salapura, napomenuvši da Grad izdvaja više novca od Republičkog proseka za finansiranje sportskih organizacija.

M.M.

IMG_20180924_121541

IMG_20180924_121619