Premijerka otresla (ne)odgovorne!

Piše: Dalibor Bubnjević

Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće izazivao je burne reakcije proteklih nedelja. Čudno ponašanje javnih delatnika najpre je zabeleženo na sednici Skupštine grada. Najgrlatiji su bili odbornici vlasti koji su češće bili viđeni u jutarnjem programu „Hepija” nego u zavičaju. U stopu ih je pratila narodna poslanica (ona bi mogla biti novi Dačić).
Hvalospevi vlasti su uobičajena pojava! Međutim, šta se očekivalo od opozicije i predstavnika tzv. nevladinog sektora? Bilo bi primereno da su, za početak, iščitali obiman materijal (više od 70 stranica). Javnost bi pozitivno odreagovala na konkretne kritike. Poželjeno bi bilo da su bile zasnovane na argumentima, a ne na diskusijama sa kafanskog stola. Nažalost, od oporbe ništa novo nismo čuli! Sve se svelo na žalopojke…
Činjenice su neumoljive! Građani sa pravom očekuju odgovornost za kapetana plovila koje se naziva „fabrika vode”, a koje je doživelo brodolom. Taj predmet je u rukama nadležnog tužilaštva i suda. S druge strane, pohvalno je uključivanje Vlade u proces zaključivanja novog ugovora. Premijerka je za sagovornike odabrala savesne političare i stručnjake, pa bi bilo očekivano da rezultat bude povoljan. Izdvajanje iz republičkog budžeta (više od 500 miliona dinara) za rekonstrukciju infrastrukture treba da ulije nadu među ožednele sugrađane.