PREVENCIJA: Besplatan pregled sumnjivih mladeža

Građani će 8. maja moći da obave besplatan pregled sumnjivih mladeža bez uputa u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin na šalteru 11 na kožnom odeljenju. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma.
Zakazivanje pregleda se vrši besplatnim pozivom na telefon 0800 222 888 (samo za pozive iz fiksne mreže) od 3. do 5. maja od 8 do 20 časova. Za pregled je potrebna samo overena zdravstvena knjižica.
Građani koji ne stignu da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože čiji je cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju te vrste raka. Započeta u Belgiji 1999. godine, kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je učesnica od samog početka.

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskom akademijom za dermatologiju i venereologiju (EADV), pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.