PREVENTIVNO: Besplatni pregledi mladeža u Opštoj bolnici

U ponedeljak, 8. maja, svi zaintetresovani građani će moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, šalter br. 11 – kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma – EUROMELANOMA 2017.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za pregled putem interneta (www.euromelanoma.org), popunjavanjem upitnika koji se nalazi na početnoj stranici u periodu od 10. do 30. aprila, kao i telefonom od 3. do 5. maja od 8 do 20h, besplatnim pozivom na 0800 222 888, objasnili su u bolnici.

Građani koji ne uspeju da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.

Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože. Njen cilj je da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva,  a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venereologiju (EADV) i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.