PRIJATELj KVIZA LISTA „ZRENjANIN” JE I „VETERINA DIMIĆ”: Dva vredna vaučera za srećne dobitnike

Veterinarska stanica „Veterina Dimić” već dvadeset godina uspešno vodi računa o kućnim ljubimcima i obavlja mnoge stručne usluge. Pridružili su se kao prijatelji našeg kviza i daruju dva vaučera u vrednosti od 3.000 dinara koji dobitnik može iskoristiti u njihovoj veterinarskoj stanici. Počeli su porodično i skromno, da bi danas izrasli u jednu od najsnabdevenijih i profesionalno opremljenih ambulanti u Srednjobanatskom okrugu.
– Ono što mogu da naglasim je da smo timski orijentisani, svi sve radimo, naravno doktori obavljaju svoj deo posla. Što se tiče usluga koje pružamo osnovno je lečenje (preventiva i kurativa) životinja, što podrazumeva vakcinacije, sterilizacije i kastracije, ultrazvučne preglede, čišćenje zubnog kamenca i drugo. Aparatura koju koristimo je izuzetno savremena, pre dve godine smo nabavili i jedan od najsavremenijih ultrazvučnih aparata. Bavimo se i dijagnostičkim ispitivanjem, što znači da prilikom pregleda vršimo jednu kompleksnu sliku o bolestima. Uzorci krvi se šalju „Vet labu” jedinoj akreditovanoj veterinarskoj laboratoriji, a rezultati se dobijaju u rekordnom roku, za 24 sata – priča dr vet. spec. Radovan Dimić, specijalista parazitolog i vlasnik veterinarske stanice.
U laboratoriji „Veterine Dimić” rade se brzi testovi koji samo potvrđuju neke bolesti,
dok sve ostalo radi „Vet lab”. Sarađuju sa Veterinarskim institutom, Pasterovim zavodom u Novom Sadu gde rade analizu antitela kod pasa i mačaka. Veterinarski fakultet u Beogradu još jedna je u nizu ustanova koja pruža pomoć i podršku posebno kada je reč o kompleksnijim operacijama (prelomi i ortopedske operacije, komplikovaniji tumori i oftamologija)
– Svi zaposleni su stručnjaci u svojim oblastima – doktori veterinarske medicine. Jedan kolega je zadužen isključivo za krupnu stoku, dok ostali uglavnom rade sitnije životinje – pse, mačke, kuniće. Gledamo da svaku vrstu životinja adekvatno lečimo, pre svega preventivno, da ne dođe do nekih većih problema. Kada je reč o krupnoj stoci radimo veštačko osemenjavanje kod krava. Nabavku semena vršimo preko reprocentara: sarađujemo i sa mnogim poljoprivrednim gazdinstvima, a već osam godina i sa gradskim azilom gde vodimo računa o napuštenim psima koji dobijaju zdravstvenu zaštitu – kaže dr Dimić.
U sklopu stanice postoji i veterinarska apoteka koja je veoma dobro snabdevena svim preparatima koji su aktuelni na tržištu, mahom za prevenciju krpelja i druge gamadi, hranom za životinje i preparatima za higijenu.