PRIJEM VATROGASACA U GRADSKOJ KUĆI: Gasili požar na Staroj planini

Neobično toplo i suvo vreme za ovo doba godine, kao i postupci neogdovornih pojedinaca doveli su do toga da u mnogim delovima zemlje bukte veliki požari, a među onima koji su pritekli u pomoć u gašenju požara bili su i profesionalni vatrogasci iz Zrenjanina.

Exif_JPEG_420

Situacija je naročito bila teška u reonu Stare planine gde zbog velikih visina i nepristupčanog terena vatrogasne jednice nisu mogle da priđu vatri. U pomoć je pozvan i ruski avion „iljušin” koji može u jednom naletu da baci preko 35 tona vode. Dva vozila i 16 ljudi krenulo je put Stare planine. Tamo su boravili sedam dana i kako si nam rekli, situacija je bila veoma delikatna pošto je teren jako težak, a vatre su gasili na visinama od čak 1.600 metara.

Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je primio ove hrabre ljude, istakao je da treba da budemo ponosni na vatrogasce.

– Osim što su pomogli da se zauzda požar, naši vatrogasci su dobili priliku da pokažu nivo svoje spremnosti u jako teškim uslovima. Takođe mogli su da testiraju svoju opremu i da vide šta im eventualno fali za efikasniji rad. Istakao bih da se Grad dosta trudi da obezbedi što bolje uslove svojim profesionalnim vatrogascima, ali i dobrovoljnim vatrogasnim društvima kojih imamo 21 – rekao je Janjić.

Ž.M.