PRIJEM ZA 20 SPORTISTA: Najuspešniji na jednom mestu

U gradskoj upravi danas je upriličen prijem za više od 20 sportista iz 12 klubova. Njih su u Multimedijalnoj sali primili Simo Salapura, sekretar Sportskog saveza Zrenjanina, i Aleksandar Jevđić, član Gradskog veća zadužen za sport.

_mg_3642
Prijemu su prisustvovali Anja Milovanović, kadetkinja KK „Zrenjanin“ (Svetski kup, 3. mesto), pionirka tog kluba Marina Oro (Prvenstvo Balkana, 3. mesto), zatim senior Dejan Cvrkota iz KK „Zadrugar“ (Evropsko prvenstvo, ekipno 3. mesto). U Multimedijalnoj sali bili su i juniorka KBS „Internacional“ Marina Đekić (Svetsko prvenstvo, 3. mesto), Dušan Sarić, junior Džudo kluba „Proleter MD“ (Prvenstvo Balkana, 2. mesto), kao i atletičari „Proletera“ Goran Podunavac i Igor Garaji, koji su na Balkanijadi zauzeli 3., odnosno 1. mesto.
– Ovo mi je bila najuspešnija godina, čak sam proglašen za najuspešnijeg takmičara na državnom prvenstvu jer sam osvojio najviše odličja: prvak Srbije sam na 200m, uz lični rekord sam došao do vicešampionske titule na 100m, a postavio sam i novi rekord kluba i grada na 100m, istrčao sam trku za 10,78, a sa štafetom 4x400m smo osvojili drugo mesto. Kao kruna sezone bio je poziv u reprezentaciju, kao i bronza na Balkanijadi u štafeti 4x100m – izjavio je za naše novine Goran Podunavac, inače najbrži Zrenjaninac. On je dodao i da ga raduje vest da će Zrenjanin sledeće godine dobiti tartan stazu.

_mg_3655
Pohvale od sekretara i predstavnika Gradskog veća dobio je i Bojan Gostojić iz Aero kluba, koji je na Svetskom prvenstvu za modelare bio drugi. Tom prilikom su pozdravljeni i tekvondisti Miloš Šućur (Balkanijada, 2. mesto), Valentina Tošić (Balkanijada 3. mesto), Aleksandar Čolić (Balkanijada 3. mesto), Danica Petkov (Balkanijada, 3. mesto), Ognjen Kuglić (Balkanijada, 1. mesto), zatim Aleksandra Aranitović iz Fitnes kluba „Stefani“ (Prvenstvo Balkana, 1. mesto), Rada Perović iz ŽOK „Klek“, koja je na Balkanijadi osvojila prvo mesto. I članovi Stonoteniskih klubova „Stenes“ i „Banat“ Aleksa Gacev (Balkanijada, 2. mesto ekipno, 2. mesto pojedinačno 3. mesto dubl) i Nikola Strugarević (Balkanijada, 1. mesto ekipno, 3. mesto pojedinačno, 1. mesto dubl) bili su prisutni, dok su Đorđe Salapura iz KK „Zrenjanin“ i Stefan Janjatov i Goran Sučević iz Savate kluba „Banat“ bili odsutni zbog priprema._mg_3646
_mg_3679
_mg_3677
– Mnogo je truda uloženo u te rezultate, tako da sam zadovoljan sa dva zlata i jednom bronzom, a želim da budem i državni prvak u pojedinačnoj konkurenciji, a nadam se i evropskim i svetskim takmičenjima. Vredno treniramo, i verujem da svi mi koji treniramo bilo koji sport ulažemo mnogo u to. Naravno, možemo mi opet do šampionske titule – rekao je za kraj Strugarević sa osmehom.
Na prijemu je bio i Ilija Majstorović, takođe stonoteniser „Banata“, a Salapura je istakao njegovu ulogu u Edukativnom sportskom karavanu, koji obilazi sela na teritoriji Grada Zrenjanina, i zahvalio mu se što je pristao da učestvuje u tom značajnom projektu.
– Veoma sam zahvalan na prilici koju mi je Sportski savez pružio, da govorim mlađima od sebe kako je baviti se sportom, i verujem da im prenosim nešto dobro. Pokušavam da im dokažem koliko je sport zdraviji od kompjutera i mobilnih telefona, pa čak govorim da moj otac koji ima 50 godina dvaput nedeljno igra košarku, tako da vidim i po njihovim reakcijama da me slušaju – ispričao je Majstorović.

S.K.