PRIJEM ZA KUGLAŠE U GRADSKOJ KUĆI: Vladana Obrenić svetska kadetska prvakinja, Vuk Boškov bronzani u zajedničkom “miks tandemu”

Da je Zrenjanin grad sportova, još jednom su potvrdili i kuglaši Vladana Obrenić i Vuk Boškov na nedavno održanom Svetskom kupu, u Klužu u Rumuniji, gde su osvojili dve medalje za reprezentaciju Srbije.

Vladana Obrenić, članica Kuglaškog kluba (KK) „Kristal”, postala je svetska kadetska prvakinja, osvojivši prvo zlato za Srbiju u istoriji ženskog kadetskog kuglanja, dok je u miks tandemu sa Vukom Boškovim, članom KK „Banat”, osvojila bronzanu medalju. Nakon osvajanja titule državnih prvakinja KK „Kristal” , zrenjaninski kuglaši su nastavili niz uspeha i dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Za njih je danas priređen prijem u gradskoj kući, a ugostio ih je gradonačelnik Čedomir Janjić. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i predstavnice KK „Kristal” – sekretarka kluba Bosiljka Božić i trener i igračica Marija Kresović.

– Kuglanje treniram već tri godine. Takmičenje je bilo odlično, što su rezultati i potvrdili. Dalji korak je sledeće svetsko prvenstvo gde ću pokušati da ponovo osvojim medalju. Konkurencija je bila zaista jaka, a devojka koja je osvojila drugo mesto imala je samo čunj manje oboren od mene. Treniram dva puta nedeljno, po sat vremena, i ne mogu da kažem da mi oduzima puno vremena, posebno jer treniram ono što volim – kaže Vladana Obrenić.

Vuk Boškov nastupa za Kuglaški klub „Banat” i ističe rivalitet dva gradska kluba, ali je ovog puta medalju osvojio zajedno sa Vladanom.

– Sledeće svetsko prvenstvo i nove medalje su i neki moji planovi. Svojim pojedinačnim uspehom nisam baš prezadovoljan, ali me je u „miks tandemu” izvikla kolekinica Vladana i zajedno smo stigli do bronzane medalje – priča Vuk Boškov i ističe da su u ovom sportu najveći rivali Nemci, Hrvati i Austrijanci.

Gradonačelnik Čedomir Janjić čestitao je Vladani i Vuku na uspesima, ali i najavio gradnju nove kuglane u Zrenjaninu.

– Nakon mnogih uspeha naših kuglaša, doneli smo odluku da pravimo novu kuglanu u našem gradu. Ove dve koje imamo ne zadovoljavaju svetske standarde, nemamo šansu da se kandidujemo na velikim prvenstvima, a mogli bismo sa ovako uspešnim, mladim ljudima. U saradnji sa klubovima, Grad Zrenjanin će uraditi projekat, odredićemo lokaciju i nadam se da će kuglaši dobiti kuglanu u što kraćem roku – istakao je gradonačelnik Janjić.

M.Malbaški

DSC_0212_resize

DSC_0249_resize

DSC_0258_resize

Foto: Jovan Njegović Drndak