Privode se kraju istrage, neka se spremi…

Piše: Dalibor Bubnjević

Neuobičajeno tiho je na političkoj sceni! Funkcioneri i opozicija kao da zaboravljaju da će se za sedam, osam meseci održati redovni lokalni, pokrajinski i republički izbori. Zašto se javni delatnici krajnje čudno ponašaju?
U normalnim okolnostima je opozicija najgrlatija! Koristi svaku priliku kako bi kritikovala vlast. Rado saopštava svoje viđenje sveta oko sebe i nudi konkretna rešenja. Međutim, ovih nedelja od oporbe „ni pisma, ni razglednice“. Nejasno je kako misle da uvere građane da su baš oni ti koji bi trebalo da preuzmu odgovornost?! U Zrenjaninu nemaju prava da kažu da ne postoje uslovi za političko delovanje. Na primer, naš nedeljnik je, bez izuzetka, objavljivao saopštenja svih relevantnih političkih partija. Slično su postupali i pojedini portali.
S druge strane, i predstavnici vlasti su utihnuli! Na licima mnogih dužnosnika srećemo zabrinute grimase, kao da ih nešto tišti. Ne vesele ih pravnosnažne presude koje ovih meseci šalju političare, direktore, policajce i nadzorne organe u zatvor. Shvataju da partijska knjižica nije imunitet za one koji se ogreše o zakon.
Prema nezvaničnim saznanjima, okončava se nekoliko sveobuhvatnih istraga u čijem fokusu su pojedini funkcioneri, čelnici javnih preduzeća i privrednici. Činjenica da izvide sprovodi nadležno tužilaštvo u Novom Sadu, zagorčava život naših sugrađana, budući da su neretko u družbi sa ovdašnjim državnim odvjetnicima.