PRIZNANJA REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE DIREKTORIMA I KOMPANIJAMA

Milović – lider godine

Kraj godine prilika je da se podvuče crta i sumiraju postignuti rezultati. Regionalna privredna komora Zrenjanin (RPK), na čijem je čelu Predrag Stankov, tradicionalno dodeljuje godišnja priznanja za najbolje poslovne uspehe ostvarene u našoj sredini. Na adresu Komore stigli su brojni predlozi, a stručna komisija je odlučila ko će biti laureati.
Za poseban doprinos razvoju privrede priznanja su podeljena u tri sektora. „Borets servis Srbija” (Borets service Serbia) iz Zrenjanina je dobitnik u oblasti industrije. Kako se navodi u obrazloženju, preduzeće učestvuje u procesu proizvodnje nafte iz bušotina, što direktno utiče na razvoj ekonomije Grada Zrenjanina. Kompanija je akreditovana za sistem dualnog obrazovanja. Od ove godine tako kroz rad uče đaci Tehničke škole – smer tehničar mehatronike.
„Van Drunen farms Evropa” (Van Drunen farms Evropa) iz Banatskog Karađorđeva je zaslužila priznanje za rad u oblasti poljoprivrede. Firma se bavi preradom voća i povrća tehnologijom koja podrazumeva sušenje proizvoda iz smrznutog stanja. U sektoru usluga nagrađeno je preduzeće za međunarodnu špediciju „ZR agent”.


Diplomirani ekonomista Vladimir Milović, generalni direktor „Dijamanta”, proglašen je za lidera godine. On je u zrenjaninskoj uljari od 2004. na poziciji menadžera. Početkom 2006. godine je postao direktor marketinga i razvoja i na toj poziciji je radio osam godina. Zajedno sa svojim timom razvijao je i unapređivao ovaj važan segment poslovanja i stekao vredno redno iskustvo. Milović je posvećen kreiranju i razvoju novog modela poslovanja „Dijamanta”, modernizaciji proizvodnog procesa i unapređivanju tehnologije. RPK posebno naglašava da se Milović ističe u uspostavljanju bolje saradnje sa lokalnim dobavljačima, što je veoma važno za razvoj naše sredine.
Dragan Vidaković, direktor „Impela” i Majda Petković, generalna direktorka „Poleta IKG” iz Novog Bečeja, nosioci su titule za najbolje poslovne lidere.
Jubilarna nagrada dodeljuje se članovima Komore za 20, kao i svakih narednih deset godina poslovanja. To priznanje su dobili zrenjaninsko Javno preduzeće za urbanizam i „Ćirkom-eksport-import” koji traju već tri decenije. Nagrada za dvadeset godina poslovanja opredeljena je preduzećima „PD Italteks intimo” iz Novog Miloševa, „Transport Berar” iz Melenaca, „Maksimović gradnja” i „DK Trejd”.
Kompaniji „Mera”, samostalnoj radnji za delatnost elektroinstalacija, izrade i opravke elektrotehničkih proizvoda, projektovanje i srodnih tehničkih usluga namenjena je plaketa za poslovni uspeh, povećanje ukupnog prihoda i izvoza, rast broja zaposlenih. „Mera” je takođe nagrađena i za uvođenje savremenih tehnologija i inovacija, unapređenje zaštite životne sredine i primeni koncepta društveno odgovornog poslovanja. Sedište ove kompanije nalazi je u Kleku, a osnovana je 1. novembra 1990. godine.

M. Malbaški