PRIZNANJA SPORTISTIMA: Najbolji Zurabi i Aleksandra

Bokserka BK Petrovgrad Aleksandra Rapajić i rvač Proletera Zurabi Datunašvili, najbolji su sportisti Zrenjanina po izboru Sportskog saveza. Oni su na današnjoj svečanosti dobili godišnja priznanja za uspehe postignute u 2021. godini. To je 16. put da ova sportska asocijacija proglašava najbolje, a u 12 kategorija dodeljene su 33 nagrade. Između ostalih, skupu su prisustvovali legendarni olimpijci našeg grada rvač Branislav Simić, rukometaš Momir Rnić i veslač Milorad Stanulov, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, sportskih saveza Srbije i Vojvodine, kao i čelnici lokalne samouprave.

U juniorskoj konkurenciji nagrađeni su rvač Proletera Andrija Mihajlović i atletičarka Banata Dunja Sikima. Među sportistima do 15 godina najuspešniji su bokser Banata Strahinja Rašović i karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić.

U neolimpijskim sportovima prvi među seniorima su bokser KBS Internacional Bogdan Drašković i Anastasija Gergeš, članica elemirskog Gladijatora. Kod juniora laureati su kuglaš Kristala Miloš Rajić i Tijana Drašković, bokserka KBS Internacional.

Najnuspešnija seniorska ekipa u muškoj konkiurenciji je Rvački klub Proleter, a u ženskoj Kuglaški klub Kristal. U mlađim kategorijama priznanja su zaslužili juniori Rvačkog kluba Proleter i kadeti Plivačkog kluba Proleter, te mačevalke Omladinca i članice Tekvondo kluba Zrenjanin.

Vojisval Trajković je najuspešniji trener, Velibor Mladenović sportski radnik, a Vladimir Milošev stručnjak u sportu. Vesna Piperski Cucić je priznanje dobila kao najbolji sudija u sportu, a Kompanija „Linglong“ nagrađena je u kategorji sponzori-donatori. Među sportistima sa invaliditetom laureati su strelac Laslo Šuranji i plivačica Katarina Draganov Čordaš. Kao propagandista nagrađen je Željko Šemić, a za životno delo Ivana Vukov (posthumno) i fudbalski sudija Dragan Simić.

Posebna priznanja Sportskog saveza su dodeljena Goranu Samolovcu (KK Banatski cvet), Stanku Vučetiću (KK Banat, Aradac), fudbalskim klubovima Borac, Lehel i Gradnulica, Klubu planinara i Vladimiru Agiću Agi.