PRIZNANJA ZA LIČNOSTI GODINE: Čitaoci glasali i izabrali

U devetoj po redu akciji izbora za Ličnost godine, na adresu lista „Zrenjanin” pristiglo je 3.650 glasačkih kupona Čitaoci su i ovog puta pokazali da vrednuju rad i zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region u potekloj godini prepunoj izazova.

Na svečanosti održanoj danas, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ laureatima su dodeljena priznanja. Zrenjaninci su do sada birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.

Direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević je u svom obraćanju naglasio da su odluke, isključivo, doneli čitaoci, i da su one potvrda rada i truda laureata.

Prema njegovim rečima dobitnici su svojim radom u oblastima svoja imena upisali u anale lokalne istorije.

U ime nagrađenih obratio se gradonačelnik Simo Salapura, ličnost godine u oblasti politike, koji se zahvalio čitaocima i rekao da su podrška, ali i sud i oštra kritika „vetar u leđa“ nagrađenima da budu još bolji.

Na drugom mestu kada je reč o politici je Aleksandar Starčević, a treći je Dragan Gudžev, član Gradskog veća. Zlatko Mrkšić iz „Mrkšićevih salaša“ izabran je za ličnost godine u oblasti privrede. Drugi je Steva Kočalka, vlasnik „Valora“, a treći Slaviša Materić, vlasnik Auto-centra „Optima“.

U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Slavko Vukov, na drugom mestu je Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe, a na trećem Jožef i Katica Bakoš. Tanja Krunić, novinarka dopisništva Radio televizije Vojvodine u Zrenjaninu, osvojila je prvo mesto u kategoriji medija, drugo mesto pripalo je Branislavu Prokiću iz dopisništva Radio televizije Srbije, dok se na trećem mestu našla Ana Marinkov, novinarka „Santosa“ i urednica emisije „Agročas“. Poznata lokalna spisateljica Biljana Dimitrijević Martinov je ličnost u oblasti kulture, druga je bibliotekarka Gradske narodne biblioteke Nataša Stoiljskovski a treća je istoričarka umetnosti, kustoskinja Narodnog muzeja Olivera Skoko. Senka Jankov, profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji, izabrana je za ličnost godine u prosveti. Na drugom mestu je Marija Mioković, direktorka u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“, dok je na trećem mestu učiteljica u OŠ „Žarko Zrenjanin” Ivana Bošnjak Bošnjak. U kategoriji medicine najviše glasova dobila je specijalista radiolog dr Dragica Toljaga. Na drugom mestu je Andrijana Santovac, glavna sestra u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ i na trećem dr Aleksandar Ognjenović, specijalista opšte hirurgije. U oblasti humanitarnog rada najviše glasova dobila je sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević. Na drugom mestu je Udruženje „Stop kafileriji” (sada ZRAK- zrenjaninska akcija), dok je treće mesto pripalo Fejsbuk grupi „Obrok za porodicu“.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović