STUDENTI NA MEĐUNARODNOM  NAUČNOM SKUPU: „Kovid 19 – izazovi i posledice”

Studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” učestvovali su krajem maja na devetom Međunarodnom naučnom skupu na temu „Kovid 19: Izazovi i posledice” koji su organizovali Evropski univerzitet  distrikta Brčko iz Brčkog i Evropskog univerziteta „Kallos“ iz Tuzle. Oni su Fakultet predstavili sa devet radova (autori dva rada su iz redova nastavnog osoblja, a autori sedam radova su studenti studijskog programa industrijsko inženjerstvo u eksploataciji  nafte i gasa.

Radovi zrenjaninskih učesnika vezanih za nastavu tokom pandemije korone, kao što je, između ostalog njen uticaj  na sektor energetike sa planom održivog oporavka, uticaja na životnu sredinu i druge, naišli su na veliko interesovanje. Pripremili su ih Isidora Popov, Mila Đuričić, Milica Vukić, Snežana Komatina, Aleksandra Kolarski, Snežana Filip, Miloš Aćimović, Milica Stojanović, Branislava Radišić, Aleksandar Radičev, Ksenija Drobnjak , Đorđe Maroš, Đurica Surla i Dejan Bajić.

Na skupu su svoje radove predstavile Isidora Popov i doc. dr Snežana Komatina, kao i student Dejan Bajić (student 4. godine), Đurica Surla (student 4. godine) ,  Aleksandar Radičev (student 3. godine)  I Đorđe Maroš (student 1. godine)

– Prijem i mnogobrojne sadržaje za ceo naš tim organizovao je ministar Odeljenja za javni registar Vlade Brčko distrikta Tomo Obrenović. Osim celodnevnog učešća na naučnom skupu, bili smo specijalni gosti ministra na promociji knjige u spomen na pokojnog Bekima Sejranovića, poznatog brčanskog pisca, kao i otvaranju izložbe o 150 godina humanitarnog rada rimokatoličkih sestara i časnih sestara u Brčkom.  Zahvaljujući  našem  domaćinu,  organizovana  je  stručna  poseta  TNG  terminalu   u Šamcu, koji je i najveći  u  BiH,  a  studenti  su  dobili  priliku  da  saznaju  više  o skladištenju i distribuciji TNG-a i opreme neophodne za ove operacije. Ministar  je predložio da studente našeg Smera dovedemo na stručnu praksu kad god to želimo – ističe dr Snežana Komatina.

M.B.

Fotosi: TF „Mihajlo Pupin“