PRODATA ZGRADA NA UGLU MILUTINA MILANKOVIĆA I NEMANJINE

„Agrorit” ponudio 28 miliona dinara
Poslovna zgrada na magistrali, stečajnog dužnika „Mering” D.O.O, po svemu sudeći, dobiće novog vlasnika. Naime, na javnom nadmetanju za prodaju ovog objekta, održanom prošlog petka, „Agrorit” D.O.O. Melenci ponudio je 28 miliona i 304.89,10 dinara.
Predstavnik „Agrorita” Dušan Mijatov izjavio je za naš List da očekuje da svi preostali finansijski i administrativni poslovi budu obavljeni do sredine jula, kada će firma koju predstavlja postati i formalno vlasnik ove arhitektonski veoma uspele zgrade.
Do pune cene kupac treba da plati još 9.434.393 dinara, pošto je depozit od 18.869.879 dinara već uplatio.
Javno nadmetanje u kancelariji stečajnog upravnika „Meringa” Dragice Arsić trajalo je svega par minuta, pošto je melenačka firma jedina bila zainteresovana.
Prodaja je finale stečajnog postupka kojim je u Privrednom sudu u Zrenjaninu maja 2015. bilo proglašeno bankrotstvo „Meringa” D.O.O.
Kupac ovom prilikom nije želeo da komentariše svoje namere o budućnosti objekta površine 720 kvadratnih metara.
Zgradu je projektovao diplomirani inženjer arhitekture Aleksandar Rackov sa saradnicima iz svog biroa „Ars forma”. Projekat je nagrađen na Salonu arhitekture u Novom Sadu 2005. godine. Sagrađena je kombinacijom čelik – beton, obložena staklenim zidnim zavesama i alu bondom. U zgradi je motirana elektroinstalacija, dok grejenje i klime uređaji nisu.

M. S-n.