PROGRAM POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH U ZRENAJNINU: Druženje na Peskari

Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Kancelarija za mlade obeležile su na Peskari, Međunarodni dan mladih, 12. avgust. Ovaj dan je ustanovila Organizacija Ujedinjenih nacija 1999. godine kako bi se skrenula pažnja na mlade i njihove probleme a posebno potražili načini da se oni prevladaju. U našoj zemlji se Međunarodni dan mladih obeležava već deset godina. U Zrenjaninu je to od pre nekoliko godine i svaki put na Peskari.

Program na Peskari je bio zabavan, sportski i atraktivan, a moglo se ponešto i naučiti. Zabavno je bilo druženje, uz muziku koju je birao DJ Laki, sportski duh su preneli članovi Kajak kluba „Begej“, atrakcija – „Izbor Miss leta 2017“ a Žandarmerija je poučila kako biti bezbedan na vodi.

Predstavile su i razigrane članice Plesne grupe „Plava zvezda“, kao i studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu – modnom revijom.

Miss leta 2017” u Zrenjaninu je Laura Gažić (18) iz Zrenjanina, njena prva pratilja je Davorka Krstić (23), takođe iz Zrenjanina, a druga Vesna Jambor (24) iz Novog Itebeja.

Na čelu žirija je bila Milada Novaković, koja kaže da nisu imali težak zadatak i da su gledali kompletnu ličnost devojaka koje su se takmičile. Ocenjivali su, objasnila je ona, „figuru, lice, kosu” i „koliko su devojke pametne”.

Laura Gadžić kaže da je po prirodi energična osoba i smatra da je baš to, osim lepote, presudilo da pobedi. Takmičilo se sedam devojaka, a pobednica je dobila i 10.000 dinara od generalnog pokrovitelja izbora PerSu marketi.

– Kompanija PerSu marketi već nekoliko godina podržava manifestaciju „Dan mladih“, kao i sve druge manifestacije vezane za sport i omladinu, jer to je deo naše prakse. – Ova današnja manifestacija je vrlo interesantna, jer ima kako edukativni, tako i zabavni karakter, a mi smo tu da izađemo u susret i podržimo.

Prva pratilja je nagrađena putovanjem u Morohalom, za dve osobe – TA „Farkaš“ a druga večerom za dvoje.

Kako je rekla potpredsednica Skupštine Grada Zrenjanina Ljubica Travica, obeležavanje Međunarodnog dana mladih ima podršku Grada.

– Podržavamo mlade i njihove aktivnosti i trudimo se da stvaramo uslove za njihovo zapošljavanje i da zajedno unapređujemo uslove života u Zrenjaninu.

Jaroslav Stevanov iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina je zadovoljan, tim pre što je zbog, kako kaže, najave meterologa da će u subotu biti nepogoda, manifestacija pomerena.

– Grad Zrenjanin, Kancelarija za mlade, Turistička organizacija grada Zrenjanina, kao i mnogobrojni sponzori su se potrudili da obeležimo Dan mladih na najbolji način – naglašava Stevanov. – Peskaru je danas posetilo preko 2.000 ljudi i za njih smo pripremili bogat muzičko, sportski i edukativni program.

Organizatori planiraju da sve ovo bude tradicionalno.

B. Jajić
Foto. T Arva

DSC_1119 DSC_1121 DSC_1122 DSC_1129 DSC_1162 DSC_1189 DSC_1427