PROJEKAT „OBUKOM DO ZAPOSLENJA“: Prijava kandidata produžena do 10. oktobra

Rok za prijavu kandidata za učešće u projektu Obukom do zaposlenja” produžen je do četvrtka, 10. oktobra, a početak obuke planiran je za 14. oktobar. Projekat sprovodi Grad Zrenjanin u partnerstvu sa Tehničkom školom iz Zrenjanina, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat „Obukom do zaposlenja“, podrazumeva obuku 20 mladih sa područja Zrenjanina za zanimanje zavarivača, koje je, inače, deficitarno na tržištu rada. Ministarstvo je kao podršku obezbedilo 1,7 miliona, a projekat je vredan 2,12 miliona dinara.

Grad Zrenjanin i Tehnička škola pozivaju sve potencijalne kandidate, nezaposlene mlade osobe, da iskoriste produženi rok i prijave se za besplatnu obuku zavarivača elektrolučnim MIG/MAG postupkom. Mogu da konkurišu nezaposleni sa teritorije Grada Zrenjanina (uključujući i naseljena mesta), od 18 do 30 godina, koji ispunjavaju zdravstvene uslove za obrazovni profil bravar – zavarivač, koji nisu krivično kažnjavani, kao i da imaju najmanje završeno osnovno obrazovanje.

Selekciju polaznika obaviće komisija koju čine predstavnici grada Zrenjanina i Tehničke škole.

M.B.

Foto: Pixabay