PROLEĆNA AKCIJA ZELENIH BRIGADA – UREĐIVANJE ULICE KOČE KOLAROVA

Za lepši i čistiji grad

Pod parolom „Ne moraš voleti politiku. Voli svoj kraj”, Zelene brigade održale su drugu po redu akciju čišćenja i uređenja u našem gradu, a četrnaestu od kada su počele sa uređenjem gradova i opština na teritoriji Srbije. Prošlog puta je to bilo naselje „4. juli”, a u subotu, 23. marta, čistili su potez od Mesne zajednice „Dositej Obradović”, duž ulice Koče Kolarova, a završili su na Žitnom trgu.

POZIV ZA GRAĐANE
Prva akcija brojala je oko desetak osoba, a ovog puta se pridružio i veliki broj sugrađana i sugrađanki, od kojih su neki poveli i svoju decu.
Više o aktivnostima govorio je dr Miroslav Poznić, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu, a u okviru koje rade i Zelene brigade.
– Ovo što radimo je na nivou cele Srbije i nema veze sa politikom. Ima veze sa porodicom i našim okruženjem, našim krajem i ulicama. Cilj ovih akcija je da ukažemo našim sugrađanima i komšijama da se pitanje čistoće grada odnosi na sve i da nam se svi mogu priključiti. Ovo je projekat za odgovorne ljude, a mi Zrenjanin vidimo kao čist i uređen grad. Sugrađane koji nam se pridruže, posebno decu, učimo o zaštiti životne sredine, reciklaži i svemu drugome što se ove oblasti tiče, a ne o politici – rekao je dr Poznić i dodao da je zadovoljan velikim odzivom građana.

M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju