PROMOCIJA KNJIGE KARDIOHIRURGA DR ŽIVOJINA JONJEVA: Priručnik za pravilnu ishranu

Istaknuti kardiohururg dr Živojin Jonjev predstaviće svoju novu knjigu „Kardio kuvar – porodični informator o zdravoj ishrani “ u petak, 28. juna, u sali objekta „Mrkšićevih salaša“ u Srpskom Itebeju. Početak je u 20 časova. 
Živojin Jonjev je načelnik odeljenja za koronarnu hirurgiju Instituta za Kardio-vaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
Za uvodnu reč na „kardiološkoj“ književnoj biće zadužen dr Miroslav Radović, koji će govoriti o visceralnoj gojaznosti i kardiovaskularnom riziku.
Dr Živojin Jonjev, rođen u Radojevu, završio je doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Usavršavao se na Univerzitetu Ilinois u Čikagu, a supspecijalizaciju iz kardiohirurgije završio je na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu. Član je evropskih, američkih i svetskih udruženja kardiohirurga.
„Kardio kuvar“ je treća knjiga dr Jonjeva, posle „Kardiohirurških kliničkih vienjta“ i knjige „Srce“. Kako dr Jonjev navodi u opisu svog novog porodičnog informatora, unapređenje zdravlja pravilnom ishranom ima sve veći značaj.
– Kliničko iskustvo govori mi da je kontrola stanja srca i krvnih sudova tokom života
moguća, u čemu najznačajniju ulogu ima amortizacija psihičkog stresa, umereno dozirani
fizički napor i pravilna i zdrava ishrana. Zbog toga ovu knjigu treba shvatiti kao skup informacija koji može da olakša donošenje odluke o tome kako želite da se hranite, tj. živite.

M.M.