PRVAK EVROPE U MODERNOM PLESU

Nije lako održati uspeh
David Lazi, mladi plesač iz Torka, brejkdensom se bavi šest godina u Plesnom centru Zrenjanin. U maju ove godine odbranio je titulu prvaka Evrope na Internacionalnom takmičenju u modernim plesovima održanom u Riminiju, u disciplini brejk dens – solo juniori. Prethodne godine osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju u Pragu u pojedinačnoj konkurenciji, kao i paru sa drugom iz Plesnog centra Zrenjanin Stefanom Virićem.
Posle uspeha iz Riminija, Davida je čekalo još uzbuđenja kod kuće – završetak osnovne škole i prijemni ispit za srednju. I ovo je uspešno prošlo, a David je lepo uklopio nove školske obaveze sa plesom.
– Upisao sam pravni smer Ekonomske škole „Jovan Trajković”. Nemam mnogo problema sa organizacijom pošto su mi treninzi u dobrom terminu pa sve mogu da stignem – kaže on. – U Riminiju se takmičilo oko 1.200 učesnika iz svih zemalja Evrope i odbrana titule je bila veći izazov nego prethodno takmičenje. – Bilo je teže ove godine, jer nije lako održati isti uspeh. Dolaze i novi igrači. Zato ide i veća trema, ali pomaže mi mnogo i trener Jelena Kovačev, koja me uči novim koreografijama i bez koje ne bih došao do takvog uspeha, zato sam joj i zahvalan – dodaje on. Ozbiljno bavljenje modernim plesom osim napornih treninga, na kojima se rade vežbe izražaja za mišiće i uče atraktivne koreografije, donosi i pregršt putovanja.
– Svuda gde sam bio, super sam se proveo i bilo je jako lepo, ali najviše su mi se svideli Amsterdam, Rim i Beč.
Davida uskoro očekuje internacionalno takmičenje u Pragu, na kojem mu želimo mnogo uspeha!

M. M.